A nagy teljesítményű cellákkal rendelkező és teljesen új tervezésű akku egységek akár 67%-kal magasabb teljesítményre képesek és ezzel teljesen új alkalmazásokat tesznek lehetővé.

Az elmúlt években a Metabo volt az első olyan gyártó, aki az akkuk üzemidejének növelésében új mérföldköveket állított fel az akkukapacitások először 4.0, majd 5.2 Amperórára emelésével. A nürtingeni cég most a LiHD akku technológiájával új alkalmazási dimenziókat mutat be. A Metabo a LiHD technológiával nem csupán az üzemidőt növeli ismételten akár 87%-kal, hanem az akkuk történetének új fejezetét nyitja meg a teljesítőképesség terén is.

A LiHD akku technológia az új nagy teljesítményű cellákkal és a nagy áramleadási képességgel együtt akár 67%-kal magasabb elektromos teljesítmény leadását teszi lehetővé, és ezzel olyan új alkalmazási területeket nyit meg, amelyek eddig csak kábelhez kötött gépeknél volt elképzelhető. Ezzel párhuzamosan sok, már létező akkus gép lesz a jövőben kompaktabb, mert a lapos, egysoros LiHD akku egységek hasonló teljesítmény leadására képesek, mint az eddigi nagy, duplasoros lítium ionos akkuk.

"A LiHD bevezetése technológiai szempontból nézve hasonlóan fontos mérföldkövet jelent, mint 2005-ben a nikkel kadmiumos akkukról a lítium ionos akkukra való áttérés” - nyilatkozta a Metabo igazgatótanácsának elnöke, Horst W. Garbrecht egy májusi sajtótájékoztatón Kappelnben, a Mittelmann’s Werft hajógyárban adott interjújában.

Metabo LiHD - A forradalmian új akkutechnológia

„Annak idején az a technológia is új alkalmazási területeket nyitott meg az akkus üzemeltetésű elektromos szerszámok számára, és a meglévő akkus gépeket könnyebben és kompaktabb módon lehetett felépíteni. Az egykori technológia váltással összevetve az a mostani nagy előnye, hogy a mi új LiHD akkujaink száz százalékosan kompatibilisek a Metabo összes jelenlegi akkus gépével és töltőkészülékével. Így már ma biztosítjuk mind az iparban, mind az iparos szektorban dolgozó professzionális felhasználókat, hogy a Metabo-val a jövőben is biztos rendszerbe fektetnek be” - mondta el Garbrecht úr.

Metabo LiHD - A forradalmian új akkutechnológia

Egy mérföldkő az akku technológiában.

  • 67%-kal nagyobb teljesítmény – teljesen új akkus alkalmazásokat tesz lehetővé
  • 87%-kal hosszabb működési idő – még nagyobb kitartás
  • 100%-kal hosszabb élettartam – teszi az Ön befektetését még biztonságosabbá
  • A legkeményebb feltételek mellett is lehetővé válnak olyan felhasználások, amelyeket eddig csak az erőteljes hálózati üzemeltetésű gépekkel voltak lehetségesek
  • Újra fogalmazza a függetlenséget: egy mérföldkő a vezetékmentes építkezés felé vezető úton
  • 100%-ban kompatibilis és illik minden aktuális és jövőbeni Metabo akkus géphez

Metabo LiHD - A forradalmian új akkutechnológia

Metabo LiHD – Forradalmi akku-technológia, amely egy új világot nyit meg.

1985-től máig: Az akku működési idejének optimalizálása (hosszabb működési idő = nagyobb Ah)

Amely a 80-as években a nikkel-kadmium akkuegységekkel elkezdődött, azt alig 20 év elteltével az innovatív lítium-ionos technológia bevezetésével forradalmasítottak. A továbbiakban ezt a technológiát mind tovább tökéletesítettük a működési időt tekintve, hogy a felhasználók a helyszínen még tovább tudjanak fúrni, csavarozni, csiszolni és darabolni. És már egy évvel a 4,0 Ah- akkuegység világpremierje után sikerült a Metabo-nak az 5,2 Ah- generációval új mércét felállítani a kitartás tekintetében.

Metabo LiHD - A forradalmian új akkutechnológia

2015 májusától új: LiHD – teljesítményre vonatkozó kvantumugrás a teljesen új alkalmazások területén

Az innovatív Metabo LiHD akkuegységekkel most egy technológiai forradalmat indítunk: nem csupán az élettartamot sikerült mintegy 87%-kal növelni. A 67%-kal nagyobb teljesítménnyel először nekünk sikerül olyan új dimenziókba lépnünk, amelyek eddig az akkuegységek számára elképzelhetetlennek tűntek. Így most olyan alkalmazásokra is lehetőség nyílik, amelyeket eddig kizárólag a hálózati üzemeltetésű gépekkel lehetett elérni.