HADIK Rallye Team - Ford Fiesta R5 Evo

Mindenki nagyon várta már az idei első murvás megmérettetést, amely csütörtökön kezdődött el a hivatalos teszttel, ahol igyekezett mindenki megtalálni versenyautója legjobb beállításait!

Nem volt ezzel máshogy a miskolci Hadik András - Kertész Krisztián páros sem, akik az új Ford Fiesta R5-el először készültek a murvára hajtani. András a nap végére bizakodóan nyilatkozott, úgy gondolta az autó ezen a talajtípuson is fel fogja venni a harcot az élmezőnnyel. Szombat reggel aztán elkezdődött az igazi küzdelem, s már a harmadik gyorsasági szakasz után látszódott, András gondolatai beigazolódtak, hiszen egy abszolút első idővel sikerült átvenni a vezetést a versenyzőtársak előtt, melyet a nap végéig meg is tudtak tartani.

HADIK Rallye Team - Ford Fiesta R5 Evo

A 17,4 másodperc ellenére sem nézett nyugodt alvás elé a borsodi legénység, hiszen tudták, hogy az első hellyel együtt a másnapi murvás út takarító szerepét is ők kapták meg, ami első nap még Herczig Norbertnek jelentett hátrányt. Vasárnap 8 gyorsasági szakaszt rendeztek a rally első osztálya számára, s Hadik András - Kertész Krisztiánnal az oldalán -, próbálta megőrizni vezető szerepét.

HADIK Rallye Team - Ford Fiesta R5 Evo

Sajnos viszont a napot beárnyékolta, hogy a wastgate szelep elkezdett rakoncátlankodni, így a turbó nem működött megfelelő képpen. Amíg a szerelők megpróbálták elhárítani a problémát a megadott szerviz idők alatt, addig a megszerzett előny szép lassan csökkenni kezdett a Herczig-Bacigál duóval szemben, s a verseny vége előtt el is fogyott, így a második helyen sikerült célba érni a Fordos csapatnak.

HADIK Rallye Team - Ford Fiesta R5 Evo

Hadik András: nagyon örülünk ennek az eredménynek, talán sikerül is kicsit feledtetnie a miskolci borzalmakat. Sajnos az autóval megint volt egy kis probléma, amit a következő futamig ki kell küszöbölnünk, de azt gondolom a beállítás erre a talajra egész jól sikerült. Köszönöm mindenkinek a segítséget, mivel értékes pontokat zsebelhettünk be, s külön köszönöm meg csapatom hétvégi munkáját, hiszen nekik az enyémen kívül még további három autót is kordában kellett tartaniuk. Továbbá ezúton is gratulálok Herczig Norbertnek és Bacigál Igornak, azt gondolom ez egy remek harc volt, amit Veszprémben folytatni fogunk!

Gratulálunk a jó eredményhez!