HADIK Rallye Team - Ford Fiesta R5 Evo

Idén július utolsó hétvégéjén rendezték meg a Székesfehérvár Rallyet, a tavalyival ellentétben csak aszfaltos talajon. Sajnos a rendezők három naposra húzták az egyébként egy napos versenyt, így már pénteken elkezdődött a pályabejárás. A miskolci versenyzőnek nem volt szüksége tesztre, hiszen még élt benne a múlt hétvégi szlovák abszolút harmadik helyezés emléke.

A szombat hajnali átvételek után - este - egy jó hangulatú prológgal kezdődött a versenyatutók átmozgatása, ahol a borsodi legénységnek sikerült az abszolút második helyen célba érnie.

HADIK Rallye Team - Ford Fiesta R5 Evo

Aztán vasárnap kora reggel, már fél 7 órakor rajtolt a mezőny egy igazán fejtörést okozó gyorsaságival, hiszen a hosszúsága miatt igen csak jól ki kellett tudni választani rá a megfelelő abroncsokat. A "gumikérdés" azonban egész napra adott gondolkodni valót, hiszen a kánikulai napot esős időszak előzte meg, így a gyorsasági szakaszok néhol sárral voltak tarkítottak.

Hadik András: "Igazán fárasztó nap volt a vasárnapi, hiszen a szervezők 10 gyorsasági szakaszt zsúfoltak bele egy napba. A versenyzőtársakon kívül a kánikulával is komoly harcot kellett vívni. Az elejétől próbáltuk tartani helyezéseinket az élmezőnyben, végig koncentrálva a megfelelő gumik kiválasztására. Az utolsó gyorsasági igazán nagy meglepetést okozott, hiszen - mások hibázása miatt is - sikerült második időt autóznunk, ami nem csak a Power Stage plusz pontjai miatt bír jelentőséggel, hanem így a versenyt is abszolút értékelés 2. helyén fejeztük be. Nagyon örülök, hogy egymást követő két hétvégén is ilyen fantasztikusan szerepeltünk két szomszédos ország bajnokságában.